Κατηγορίες
παιδεία

Self test… έξω απ’ το σχολείο

Στο σχολείο (στην πραγματικότητα, εκτός σχολείου) θα κάνουν το self test όσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα αντίστοιχα κιτ.

Όπως έγινε γνωστό στις σχολικές μονάδες θα βρίσκονται εκπαιδευτικοί από τις 7 το πρωί, ώστε να προμηθεύσουν με τα tests τους γονείς ή τους κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών που δεν μπόρεσαν να βρουν και να παραλάβουν τα δωρεάν κιτ και στη συνέχεια θα κάνουν το τεστ τα παιδιά. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το παιδί θα μπαίνει για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Φυσικά η όλη ιστορία δημιουργεί κάποια ερωτήματα, όπως π.χ. πως τα υπολόγισαν και ξέμειναν από tests σε κάποιες περιοχές ή τι θα γίνει με τους γονείς που δεν βρήκαν tests και τα παιδιά τους πηγαίνουν σε σχολεία που είναι σε απόσταση (για παράδειγμα – όπως συμβαίνει και στην περιοχή μας – πηγαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο και οι γονείς είναι σε απόσταση και τώρα θα πρέπει να βρίσκονται έξω από το σχολείο και να κάνουν το test).

Πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι όλα τα σχολεία έχουν διαθέσιμα tests και μάλιστα σε αριθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό των δικαιούχων.