Κατηγορίες
σεισμός

Συνεχίζονται οι δονήσεις στη Φλώρινα

Εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τις σεισμικές δονήσεις η περιοχή της Φλώρινας, αρκετές ώρες μετά από το 5,3 που έπληξε την περιοχή στις 23:43 της Κυριακής.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας δεκάδες ήταν οι δονήσεις που καταγράφηκαν (οι σεισμολόγοι ομιλούν για μετασεισμούς, θεωρώντας ότι το 5,3 ήταν ο κύριος σεισμός) και κάποιες από αυτές είχαν μέγεθος κοντά στα 3 Ρίχτερ. Η τελευταία κοντά σε αυτό το μέγεθος ήταν μια δόνηση μεγέθους 3,2 που καταγράφηκε στις 17:43 της Δευτέρας.

Όλες οι δονήσεις είχαν επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη της Φλώρινας και οι σεισμολόγοι τους κατατάσσουν στους “επιφανειακούς” – το εστιακό τους βάθος είναι μεταξύ 5 και 15 χλμ από την επιφάνεια.

Όπως είχαν αναφέρει οι επιστήμονες νωρίτερα τη Δευτέρα, ο σεισμός και οι μετασεισμοί προέρχονται από ένα ρήγμα που έως τώρα ήταν άγνωστο και αποτελεί κάποιο παρακλάδι άλλου, γνωστού, ρήγματος της περιοχής.

Ευτυχώς οι ζημίες που προκλήθηκαν από τον σεισμό της Κυριακής δεν ήταν μεγάλες, τη Δευτέρα τα σχολεία δεν λειτούργησαν ενώ συνεργεία έκαναν ελέγχους στα κτήρια για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.