Κατηγορίες
κορωνοϊός

Παράταση μιας εβδομάδας στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Για μια ακόμη εβδομάδα, μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου 2022, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην εστίαση θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση για τη μουσική, για τα έξι άτομα το ανώτερο στα τραπέζια, για τις μάσκες κατά την προσέλευση και την αποχώρηση καθώς και το ωράριο (κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα).

Επίσης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και άλλα γνωστά μέτρα, όπως π.χ. για την είσοδο στα καταστήματα (είσοδος με υποχρεωτική επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού / νόσησης ή τεστ – οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), για την τηλεργασία έως και το 50% και τη δυνατότητα – σύμφωνα με τις ανάγκες – για σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση εργαζομένων κλπ.

Υπενθυμίζεται πέραν όλων των άλλων εξακολουθεί να ισχύει σε όλους τους χώρους εργασίας η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις.

Για τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Δείτε το ΦΕΚ εδώ