Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας καιρός

Διίστανται οι απόψεις για τα ανοιχτά σχολεία

Αρκετοί ήταν οι γονείς που επικοινώνησαν με την Περισκόπηση μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής για να μάθουν αν τα σχολεία στο Δήμο Αλεξάνδρειας θα παραμείνουν ανοιχτά ή αν θα κλείσουν λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Ας τα πάρουμε από την αρχή: μέχρι τις 8 παρά 10 το πρωί της Δευτέρας κάποια ανακοίνωση από τον Δήμο Αλεξάνδρειας δεν βγήκε, άρα λειτουργούν κανονικά.

Χιόνι στην περιοχή δεν θα πέσει, όμως οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές: ενδεικτικό το γεγονός ότι στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η ένδειξη στο θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τον 1 °C ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι στους -3 °C.

Λόγω του κορωνοϊού τα παράθυρα στα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά, οπότε με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Όμως, απ’ την άλλη υπάρχει πρόβλημα για αρκετούς γονείς που εργάζονται και που ουσιαστικά είτε θα πρέπει να παρατήσουν τη δουλειά τους και να μείνουν στο σπίτι είτε να αφήσουν τα παιδιά μόνα στο σπίτι ή σε συγγενείς.

Πάντως, οι απόψεις για το εάν έπρεπε τα σχολεία στο Δήμο Αλεξάνδρειας να παραμείνουν ανοιχτά ή να κλείσουν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών διίστανται.

Πληροφοριακά, για τις 8 το πρωί της Τρίτης 25 Ιανουαρίου από τους μετεωρολόγους προβλέπεται στην Αλεξάνδρεια θερμοκρασία – 6 °C (αισθητή θερμοκρασία στους -10 °C), όπως επίσης και για την Τετάρτη το πρωί ( – 6 °C).