Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Αριθμητική συμβουλίου

*την ανάρτηση μπορείτε να την ακούσετε, αν θέλετε, υπάρχει ηχητικό στο τέλος της

Αν κάποιος θελήσει να παίξει με τους αριθμούς και να κάνει μια μικρή ανάλυση των αποτελεσμάτων που βγήκαν στις ψηφοφορίες της 9ης Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, θα μπορέσει να βγάλει κάποια συμπεράσματα – αρκεί να γνωρίζει και ολίγον παρασκήνιο.

Για όσους θελήσουν ας δώσουμε 2-3 στοιχεία, τα προφανή, για να βοηθήσουμε:

– επί συνόλου 33 συμβούλων, υπήρξαν 2 απουσίες. Καπαγιαννίδης απ’ τη μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης και Κούγκας απ’ τη μεριά της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης, πείτε το όπως θέλετε, δεν μπορεί να σας παρεξηγήσει κανένας).

– η Μοσχοπούλου πήρε 22 ψηφοδέλτια, ο Ματσούκας 14 και ο Μαντζώλας πήρε 25.

– η παράταξη Γκυρίνη έχει 9 έδρες, η πρώην παράταξη Ναλμπάντη/νυν Κιρκιλιαννίδη επίσης 9, η παράταξη Πανταζόπουλου 8, η παράταξη Χαλκίδη 6 και 1 είναι η έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

– η παράταξη Πανταζόπουλου συνεργάζεται με αυτή του δημάρχου έχοντας και κάποιες θέσεις στη διοίκηση.

– δεν είναι καθόλου απίθανο το 2023 να δούμε διάφορες συνεργασίες που σήμερα (τυπικά) δεν υπάρχουν. Υπάρχει πάντως μια κλίση προς Γκυρίνη μεριά, αυτό ας ληφθεί υπόψη.

Τώρα, αν σας ενδιαφέρουν τα δημοτικά, αν βαρεθήκατε να βλέπετε ταινίες στο νετφλιξ κι αν λόγω βροχής και κρύου που έσφιξε δεν θέλετε να βγείτε μια βόλτα φορώντας τη μάσκα σας (πάντα), χρησιμοποιήστε κάποιες “σταθερές” κι αρχίστε τις προσθαφαιρέσεις. Συμπερασματάκια πάντως βγαίνουν…

την ανάρτηση μπορείτε να την ακούσετε, πατώντας το play: