Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μεταφορές - συγκοινωνίες

Εργασίες στην έξοδο της Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ)

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Υποδιεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων – Τμήμα Κατασκευών Συγκοινωνιακών Έργων) ανακοινώνονται ότι στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης εργασιών στον Ανισόπεδο Κομβο Κ16 (στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, από τη Χ.Θ. 501+931 ως τη Χ.Θ. 500 +440, σύμφωνα με τη Β’ Φάση ανακατασκευής του ΠΑΘΕ.

Σε αυτή τη φάση η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (κόμβος Κ16) στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται κανονικά από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας του ιδίου ρεύματος, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα θα εκτραπεί μέσω του προσωρινά διαμορφωμένου – ασφαλτοστρωμένου οδικού τμήματος της νησίδας.

Επισημαίνεται ότι σε αυτή τη Φάση η κίνηση των οχημάτων από και προς τους κλάδους του Α/Κ Κ16 (είσοδος και έξοδος για ΕΠΟΘ και Κεντρική αγορά) θα διεξάγεται κανονικά από τις δεξιές λωρίδες (Κλάδοι A, B, C και D).

Το ανώτατο όριο ταχύτητας στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ μειώνεται σταδιακά στα 60 χλμ./ώρα κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας, τόσο κατά την προσέγγιση, όσο και κατά τη διέλευση στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

Ημερομηνία έναρξης των εργασιών ορίζεται η Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 από την οποία και στη συνέχεια θα αποδίδονται σταδιακά σε κυκλοφορία τα τμήματα του έργου που θα ολοκληρώνονται.

Η οριστική εκτροπή της κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα μέσω του προσωρινά διαμορφωμένου – ασφαλτοστρωμένου οδικού τμήματος της νησίδας προγραμματίζεται για το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022».