Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Τα εμβόλια και τα πρόστιμα εκθέτουν “λυκόπουλα” και “παιδούλες”

Τελικά αυτός ο κορωνοϊός και τα εμβόλια εκθέτουν κόσμο, διαλύουν “καριέρες” και γκρεμίζουν μύθους!

Αρχικά είχαμε τα ηλικιακά όρια με τους εμβολιασμούς. Θυμόμαστε όλοι πως ήταν τότε η ιστορία: πρώτα εμβολιάζονταν όσοι έχουν προβλήματα υγείας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ηλικιακές ομάδες, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και σιγά – σιγά το όριο κατέβαινε.

Τότε είχαμε το πρώτο “χτύπημα” και είχαν γίνει πολλά ευτράπελα: κυρίες και κύριοι που επί χρόνια έκρυβαν επιμελώς και με τη σχετική αγωνία την πραγματική τους ηλικία και το έπαιζαν “λυκόπουλα” και “παιδούλες”, όταν ήρθε η ώρα να εμβολιαστούν είτε περίμεναν λίγο να “πέσει” το όριο και να εμφανιστούν στα εμβολιαστικά κέντρα είτε έκλειναν ραντεβού για εμβολιασμό κανονικά αλλά σε περίεργες ώρες (και πήγαιναν πάντοτε έχοντας την αρωγή μιας κουκούλας, μιας ομπρέλας, ενός καπέλου, ενός γιακά δεκαετίας ’70 σηκωμένου ψηλά κλπ).

Το επόμενο “χτύπημα” ήρθε μόλις πριν από 2-3 μέρες, με την ανακοίνωση για το πρόστιμο του κατοστάρικου σε όσους είναι άνω των εξήντα και δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Κάποιοι (βασικά, κάποιες) έκαναν το λάθος να εναντιωθούν δημόσια στο πρόστιμο. Που ήταν το λάθος; Όχι στη δημόσια καταδίκη του προστίμου – δικαίωμά τους είναι να λένε τη γνώμη τους.

Το λάθος ήταν ότι η καταδίκη του προστίμου, συνδυασμένη με μια έμμεση αποκάλυψη για την πραγματική ηλικία, έγινε μπροστά σε άτομα που επί χρόνια τους άκουγαν να ισχυρίζονται ότι είναι 54 ετών ή κάπου εκεί γύρω (όχι 60+ πάντως…).

Τι κι αν οι ακροατές των παραπόνων ήξεραν καλά μαθηματικά;; Όποτε επιχειρούσαν να κάνουν συνδυασμό της ηλικίας που ανέφερε ο Μητσοτάκης με όσα άκουγαν επί χρόνια απ’ τους παραπονούμενους, τα νούμερα δεν έβγαιναν…!