Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Σε ισχύ περιοριστικά μέτρα από τις 6 το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, στις 3 μ.μ. της Τετάρτης, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου 2021 θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου.

Υπό το πρίσμα της παραλλαγής Όμικρον, που έχει γίνει η κυρίαρχη και στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την ισχύ των περιοριστικών μέτρων.

Διαφοροποίηση υπάρχει όσον αφορά το βράδυ της αλλαγής του χρόνου (31 Δεκεμβρίου 2021), αφού τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης δεν θα υπάρχει μουσική και αυτά θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες (τόσο το βράδυ της αλλαγής του χρόνου όσο και όλες τις υπόλοιπες ημέρες), με το ανώτερο έξι άτομα σε κάθε τραπέζι.

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα (δείτε ΕΔΩ) θα ισχύσουν κανονικά όπως προβλέπονταν – π.χ. για τα γήπεδα, για τις μάσκες κλπ. Επίσης ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους απαγορεύονται.

Τέλος ο υπουργός έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της διενέργειας τεστ (πλέον είναι σαφές ότι η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού SARS-COV-2 είναι πάρα πολύ υψηλή.

Αυτό που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι έμεινε ανοιχτό το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αλλά και της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού.