Κατηγορίες
βουλευτές

Παρατείνεται η ισχύς των πιστωτικών σημειωμάτων (Vouchers) για τις σχολικές εκδρομές

Σημαντική ανάσα για την οικονομική βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που είχαν δώσει χρήματα σε αυτές για τον προγραμματισμό σχολικών εκδρομών που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, αποτελεί η παράταση της ισχύος των σχετικών πιστωτικών σημειωμάτων (Vouchers) μέχρι τις 31-3-2022.

Η διαδικασία προχώρησε όπως είχε ζητήσει με σχετική Αναφορά του ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ήδη από τις 2-11-2021 και τελικώς ευοδώθηκε με τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού στο σχ.ν. “Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης” που ψηφίστηκε στη Βουλή.

O Βουλευτής Ημαθίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ταχείες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού που ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι στέκεται δίπλα στις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου, υπενθυμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ παρακρατήθηκαν από τα τουριστικά γραφεία αλλά δόθηκαν σε ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες κλπ. για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών χωρίς ουδέποτε να επιστραφούν σε αυτά, με συνέπεια και τα ίδια τα τουριστικά γραφεία να αδυνατούν να επιστρέψουν με τη σειρά τους αυτά τα χρήματα στους γονείς των μαθητών καθώς υπολειτουργούν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια λόγω της υγειονομικής κρίσης!