Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Κινηματόδρασις: ολοκληρώθηκαν οι προβολές ταινιών σε σχολεία

Από τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο ζεστό χώρο της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» οι περιφερειακές προβολές του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Περίπου 130 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξάνδρειας βρέθηκαν στις 5 ημέρες των προβολών – Δευτέρα 6 μέχρι και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου – και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες, εγκεκριμένες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας με θέματα που αφορούν στα παιδιά και τους νέους και τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί από τη UNICEF, την UNESCO και διεθνείς οργανισμούς για τον Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους.

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας με έμφαση στους νέους και τις νέες ευελπιστώντας πως πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί από το σύλλογο κινηματογραφική ομάδα νέων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας καθώς και τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας για την άψογη συνεργασία και συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τέλος ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Ολυμπίας για την εμπιστοσύνη και την δυνατότητα που μας έδωσε να συμμετέχουμε στις περιφερειακές προβολές του 24ου Φεστιβάλ από την μοναδική στο είδος της ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.