Κατηγορίες
καιρός

Ενημέρωση για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΠΚΜ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 25/05-12-2021) που ισχύει από τη Δευτέρα 06-12-2021.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας (06-12-2021) και της Τρίτης (07-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ. Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

2. Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.