Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Βεσυρόπουλος για μειωμένο ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα και βαμβάκι: “Άνοιξε ο δρόμος”

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για τη χθεσινή απόφαση του Εcofin που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να καθιερώσει, από το 2025, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, η χώρα από το 2025 θα έχει τη δυνατότητα:

• Να εφαρμόσει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, μεταξύ άλλων, στα αγροτικά μηχανήματα, στο βαμβάκι και στα ηλιακά πάνελ. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

• Να χορηγήσει απαλλαγή ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και σε ιατρικό εξοπλισμό, σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων και καταστροφών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα απαλλαγής ΦΠΑ σε αναπηρικά είδη.

• Να καθιερώσει , σε μόνιμη βάση, μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησής μας. Αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δυόμισι ετών που στέφθηκε με επιτυχία και ανοίγει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες για την οικονομία μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί συγκροτημένα και κυρίως με αποτελεσματικότητα».