Κατηγορίες
Ημαθία κοινωνία παιδεία

Βέροια: εκδήλωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Ημαθίας, την Εσπερίδα «Δομές και Υποστηρικτικοί Φορείς στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση».

Η Εσπερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Θεάτρου του Χώρου Τεχνών Βέροιας, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, από τις 18:00 έως τις 21:00 και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Την Εσπερίδα θα χαιρετίσει ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου.

Για την είσοδο στο χώρο, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (των τελευταίων 6 μηνών) και της αστυνομικής ταυτότητας.

Η Εσπερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας» στο YouTube. https://www.youtube.com/channel/UCbhegdmCNYqH-c2BwCXYOOA

Πρόγραμμα Εσπερίδας

• ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

– ΟΜΙΛΙΕΣ

1. Νίκος Μπίνιας, Συντονιστής ΕΕ Ειδικής Αγωγής 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, «Η ένταξη των μαθητών/-τριών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα»

2. Σάββας Ταϊλαχίδης, Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ημαθίας, «ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.: Αποστολή, Αρμοδιότητες & Διασύνδεση με τη Σχολική Μονάδα»

3. Χρύσα Μάνια, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας «Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Η απάντηση της Διεπιστημονικότητας στην Εκπαίδευση μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

4. Άννα Ασλανίδου, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Νάουσας, «Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.: Εγγυητής της ισότιμης πρόσβασης στο αγαθό της Εκπαίδευσης, των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και με εκπαιδευτικές ανάγκες»

5. Κυριάκος Παπαγεωργίου, Διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Βέροιας, «Με το βλέμμα στο μέλλον»

• ΣΥΖΗΤΗΣΗ