Κατηγορίες
κορωνοϊός

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ενώ οι γιατροί εκπέμπουν sos για το ΕΣΥ

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη – όμως το προσωπικό στα νοσοκομεία εκπέμπει sos για το ΕΣΥ, αφού η κατάσταση με την “Όμικρον” δεν είναι καλή.

Συγκεκριμένα τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία είναι τα πρώτα – αφού θα ακολουθήσουν και άλλα στις 3 Ιανουαρίου 2022 – είναι τα ακόλουθα:

– ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

– από τις 24 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2022 η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλή μάσκα.

– υπάρχει ισχυρή σύσταση σε όποιον εισέρχονται στη χώρα να κάνει τεστ κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά από την άφιξή του ενώ εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Στις 3 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σχετικά με το ωράριο, τις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία καθώς και για δραστηριότητες που θεωρούνται δευτερεύουσες.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι γιατροί του ΕΣΥ που θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά και πως θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα ώστε να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Για παράδειγμα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος είπε ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα επειδή το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλη πίεση.