Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Αλλαγές στην ισχύ πιστοποιητικών για εμβολιασμένους άνω των 60 και νοσήσαντες

Αλλαγές στη χρονική ισχύ των πιστοποιητικών όσων είναι πάνω από 60 ετών και δεν έχουν κάνει την 3η (ενισχυτική) δόση αλλά και όσων έχουν πιστοποιητικά νόσησης φέρνει η 13η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όσοι είναι άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα έχουν περάσει πάνω από 7 μήνες από την ημερομηνία που έκαναν τη 2η δόση από σήμερα δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε αρκετούς κλειστούς χώρους – μεταξύ αυτών σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου 2022 όσοι είναι άνω των 60 και δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν πιστοποιητικό νόσησης, πλέον η διάρκεια ισχύος του είναι στους 3 μήνες (όχι στους 6). Στην περίπτωση που το πιστοποιητικό έχει λήξει, για τους νοσήσαντες ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί που ισχύουν και για τους ανεμβολίαστους. Υπενθυμίζεται ότι από τις 2 Δεκεμβρίου το πιστοποιητικό νόσησης πλέον εκδίδεται αφού έχει προηγηθεί μοριακός έλεγχος (PRC).

Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται όσοι για ιατρικούς λόγους δεν είναι δυνατόν να κάνουν το εμβόλιο – επιτροπές θα εξετάζουν τις περιπτώσεις αυτές συμπολιτών μας και θα εκδίδουν πορίσματα.