Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πιερία

Αιγίνιο: “συνέλαβαν” διευθυντή Γυμνασίου

Όσο απίστευτο άλλο τόσο επικίνδυνο είναι το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου σε σχολική μονάδα του Αιγινίου.

Μια ομάδα ατόμων, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, λίγο πριν από τις 8 το πρωί “συνέλαβε” τον διευθυντή του Γυμνασίου την ώρα που προσέρχονταν στο σχολείο!

Στη συνέχεια τον έβαλαν μέσα σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου και τον “παρέδωσαν” στους αστυνομικούς, ώστε να κατηγορηθεί για παραβίαση του Συντάγματος.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί για το συμβάν 11 άτομα και όπως αναφέρουν αθηναϊκά ΜΜΕ αλλά και ΜΜΕ από την Πιερία πλέον σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρκετές κατηγορίες, μεταξύ αυτών και για αρπαγή από κοινού (που είναι κακούργημα) αλλά και για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων..

Οι 11 θα οδηγηθούν αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα της Κατερίνης.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ της Πιερίας, από καταγγελίες εκπαιδευτικών προς τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές προκύπτει ότι επί αρκετές ημέρες υπήρχαν κατηγορίες και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών για το θέμα της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ακολουθούνται στα σχολεία ενώ υπήρχε και “προαγγελία” στο διαδίκτυο για “επιτάξεις” σχολείων και άλλων δημόσιων εγκαταστάσεων και κτηρίων.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ως “ενορχηστρωτή” της όλης ιστορίας των … “επιτάξεων” οι εκπαιδευτικοί (που πριν από λίγες ημέρες είχαν καταθέσει μήνυση) υποδεικνύουν άτομο που είναι από την περιοχή της Αλεξάνδρειας.