Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

1821-2021: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας στην Τοπική Ιστορία

Στo πλαίσιo του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργάνωσε το Σεπτέμβριο του 2021, Έκθεση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας με θέμα “Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική ιστορία”.

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων.

Κάθε βιβλιοθήκη δημιούργησε λάβαρα (banner) και ιστορικά – ενημερωτικά βίντεο με τεκμήρια που αφηγούνται τα ιστορικά γεγονότα, εξεγέρσεις, συγκρούσεις με τον κατακτητή, αλλά και κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά στοιχεία που αφορούν στη ζωή των Ελλήνων.

Για τη συγκέντρωση των τεκμηριωμένων στοιχείων της ιστορίας του τόπου μας και τη δημιουργία του βίντεο, εργάστηκαν οι ερευνητές-ιστορικοί κ. Ιωάννης Μοσχόπουλος και κ. Γρηγόριος Γιοβανόπουλος. Τα ιστορικά στοιχεία αντλήθηκαν από τη βιβλιογραφία και τις πηγές που διαθέτει ο κ. Μοσχόπουλος στα βιβλία του, σχετικά με την ιστορία του Ρουμλουκιού.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο: