Κατηγορίες
διεθνή

Το γνωστό δίδυμο πάλι ξεσαλώνει και απειλεί

Φαγώθηκαν όλοι ότι ο Ερντογάν ξεσάλωσε και απειλεί τη χώρα μας ότι θα στείλει τους πρόσφυγες από διάφορες χώρες που έχει έτοιμους στα παράλια της Μικρασίας προς τα εδώ.

Δεν ξεσάλωσε ο Ερντογάν. Το αντίθετο! Λέει δημόσια αυτό που όλοι υποπτεύονταν, αυτό που όλοι γνώριζαν, αυτό που κανένας δεν ήθελε να παραδεχθεί δημόσια: ότι εργαλειοποιεί ένα δράμα για να αποκομίσει οφέλη. Που είναι λοιπόν το παράξενο;

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Ο Ταγίπ έκανε μια πρόβα τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, η οποία δεν του βγήκε όπως θα ήθελε επειδή η Ελλάδα αντέδρασε. Τώρα κάνει μια δεύτερη πρόβα, χρησιμοποιώντας τη Λευκορωσία και στοιβάζει (μαζί με τον Λουκασένκο) χιλιάδες στα σύνορα με την Πολωνία.

Κι αντί βγει κάποιος απ’ τις Βρυξέλλες και να δηλώσει ότι θα ζητηθούν απ’ την Τουρκία πίσω τα λεφτά που δώθηκαν για το προσφυγικό/μεταναστευτικό αν γίνει κάτι (γιατί οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο όταν χάνουν τον παρά…), η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθεται και παρακολουθεί ψελλίζοντας ευχολόγια.

Το παίζει θύμα και ήρωας τώρα ο Τούρκος πρόεδρος. Επειδή (λέει) “κρατάει” εκατομμύρια στην χώρα του και δεν τους αφήνει να πάνε στην Ευρώπη. Ενώ η χώρα του έχει μπουκώσει από τα λεφτά για το προσφυγικό, έχει εισβάλει σε 2 χώρες δήθεν για να δημιουργήσει “ζώνες ασφαλείας” και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί στους πρόσφυγες ως όπλο στην επίτευξη των επεκτατικών της στόχων…

(από κοντά και ο πιθανότερος διάδοχος του Ερντογάν, ο Χουλουσί Ακάρ, που… “ανησυχεί” για τα οικονομικά του Ελληνικού Λαού και λέει ότι ξοδεύουμε πολλά για εξοπλιστικά)