Κατηγορίες
βουλευτές

Συνάντηση Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Καίρια θέματα έθεσε ο Τάσος Μπαρτζώκας στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, μεταξύ αυτών τα νέα μέτρα για την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις τους στο λιανεμπόριο, το ζήτημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, το νέο ΕΣΠΑ, το νέο αναπτυξιακό νόμο με ειδικό καθεστώς για τους αγρότες και την ενεργειακή κρίση.

Ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) μετέφερε στον Υπουργό την ανησυχία και τους προβληματισμούς των εμπόρων της Ημαθίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στις επιστολές που του έχουν αποστείλει. Διεμήνυσε στον Υπουργό ότι το λιανεμπόριο έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα και ότι οι ανησυχίες του κόσμου του λιανεμπορίου είναι εύλογες.

Επιπρόσθετα, ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε στο ζήτημα της περιορισμένης πρόσβασης των επιχειρηματιών στη ρευστότητα, το οποίο έχει ήδη αναδείξει. Έθεσε το θέμα της επιφύλαξης των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια στις επιχειρήσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για προεξόφληση δαπάνης για επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, στο θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

Ο βουλευτής σχολίασε θετικά τη δημιουργία νέου καθεστώτος, αποκλειστικά για τους αγρότες, όπως αυτό προβλέπεται στον υπό διαβούλευση νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Σχολίασε όμως ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που θα υπαχθούν.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επανέφερε την πρόταση που έχει κάνει για επιδότηση του ρεύματος στις επιχειρήσεις, συζητώντας με τον Υπουργό για την αναγκαιότητα να επεξεργαστεί η Κυβέρνηση την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να ανταπεξέλθουν την ενεργειακή κρίση. Ο Υπουργός αξιολογεί θετικά την πρωτοβουλία του Βουλευτή, τονίζοντας ότι είναι προτεραιότητα για την κυβερνητική πολιτική η ελληνική επιχειρηματικότητα