Κατηγορίες
πολιτική

Στη Βέροια ο Γ. Παπανδρέου

Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2021 ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό cafe της Βέροιας, στην Ελιά.

Ανέπτυξε τις θέσεις του για το Κίνημα Αλλαγής ενώ αναπόφευκτο ήταν να μιλήσει και για τα γεγονότα της περιόδου 2010-2011 (ρωτήθηκε για αυτό από τον πρώην δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Μπ. Γκιόνογλου). Χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες για το παρασκήνιο που υπήρξε εκείνες τις μέρες και ήταν καθοριστικό, άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης που όπως είπε δεν στήριξαν την Κυβέρνησή του για να βγει γρήγορα η χώρα από τα Μνημόνια.

Έκανε αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές του, τόσο στο θέμα του κυβερνητικού εταίρου που είχε (κόμμα Π. Καμμένου) όσο και στην πορεία του ως Κυβέρνηση, λέγοντας επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκάλυψε τις ευθύνες της ΝΔ. Στην αναφορά του στη Ν.Δ. είπε ότι τα αίτια για τη χρεοκοπία της χώρας έρχονται την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα, λόγω της σπάταλης του δημόσιου χρήματος. Τέλος, αναφέρθηκε και στα debates των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ, που τελικά θα γίνουν χωρίς τη δική του συμμετοχή.