Κατηγορίες
κορωνοϊός

Πάνω από 6800 νέα κρούσματα και μετακινήσεις γιατρών στη Θεσσαλονίκη

Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα νέα κρούσματα, τη στιγμή που φαίνεται ότι έχουμε μπει για τα καλά στο 4ο κύμα της πανδημίας, με άγνωστο για την ώρα πόσα ακόμη κύματα θα μας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.

Από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκαν 6808 νέα κρούσματα σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς και 42 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 ενώ στην Ημαθία τα νέα ενεργά κρούσματα έφτασαν το τελευταίο 24ωρο τα 153.

Η κατάσταση είναι πλέον υπερβολικά δύσκολη στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερες κλίνες σε ΜΕΘ για να νοσηλευτούν ασθενείς με Covid-19. Επίσης υπάρχει επιβάρυνση στο προσωπικό, αφού πέραν του ότι αυτό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών (που ισχύουν για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί) υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τέσσερις γιατροί Εντατικής Θεραπείας από την Αθήνα θα μετακινηθούν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.