Κατηγορίες
κορωνοϊός

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας (video)

Νέα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Τα μέτρα έχουν περιληπτικά ως εξής:

περισσότερα rapid tests την εβδομάδα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και είσοδός τους σε κλειστούς χώρους αποκλειστικά και μόνο αφού έχουν κάνει PRC ή rapid test. Ενδεικτικά, κλειστοί χώροι θεωρούνται τα εξωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και τα καταστήματα του λιανεμπορίου, οι τράπεζες, τα κομμωτήρια και οι δημόσιες υπηρεσίες. Χωρίς test θα επιτρέπεται είσοδος μόνο σε καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής, φαρμακεία και χώρους λατρείας.

Όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 2 test κάθε εβδομάδα. Δυο τεστ την εβδομάδα θα υποχρεούνται να κάνουν και οι ιερείς.

Για τα καταστήματα που θα παραβιάζουν τα μέτρα διπλασιάζεται το πρόστιμο (γίνεται 5.000 ευρώ), το λουκέτο θα διαρκεί 15 ημέρες ενώ θα γνωστοποιούνται και τα μαγαζιά που παραβαίνουν τον νόμο.

Όσον αφορά την τρίτη δόση (ή τη δεύτερη για όσους έχουν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο), από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αρκεί να έχει παρέλθει εξάμηνο από την τελευταία δόση.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο υπουργός Υγείας: