Κατηγορίες
δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στο μήνυμά του για την 48η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο κατά της Χούντας, το 1973, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει τα ακόλουθα:

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείο του 1973. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι το σύμβολο της αντίστασης για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία και είναι ο καταλύτης για την πτώση της χούντας .

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι η ελπίδα και το παράδειγμα για όλους μας. Πάντα διαχρονικό και επίκαιρο το σύνθημα των φοιτητών «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» μόνο που σήμερα θα πρέπει να ενσωματώσουμε και την «Υγεία» με αναβάθμιση, επέκταση και ισχυροποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Χρέος μας επιτακτικό είναι να διαφυλάξουμε το πνεύμα του Πολυτεχνείου και την ομοψυχία του λαού μας, με προσήλωση στην ιδέα της Δημοκρατίας και τη διαφύλαξή της σαν κάτι ιερό και ύψιστο αγαθό.

Ας γίνει πίστη μας το σύνθημα: «ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ» και να αγωνιστούμε αδιαπραγμάτευτα, για όλα αυτά που μας χάρισαν εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους στο Ηρωικό 21, στο Έπος του 40, στο Πολυτεχνείο το 73.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ