Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η πραγματική σχέση εμβολίων και απογραφών

Όχι, μην πάει ο νους σας στα γνωστά και… τετριμμένα! Δεν θα μιλήσουμε για τα γνωστά σενάρια σύμφωνα με τα οποία εμβόλια και απογραφές γίνονται για να παρακολουθούνται τα πάντα και οι πάντες.

Η… “παρακολούθηση” γίνεται αυτοβούλως, χωρίς να χρειάζονται εμβόλια και απογραφές. Εμβόλια και απογραφές κοστίζουν και χρειάζονται χρόνο.

Οι φωτογραφίες, οι “καταστάσεις”, οι προτιμήσεις, οι φίλοι και οι “φίλοι” και αρκετές άλλες πληροφορίες των περισσοτέρων εξ’ ημών – και όσων καταγγέλλουν ότι θέλουν να μας φυτέψουν τσιπάκια ή να μας παρακολουθήσουν μέσα στα σπίτια μας – βρίσκονται εύκολα, ελεύθερα και κυρίως τζάμπα στα λεγόμενα social media.

“Φόρα παρτίδα” που λέμε!

Η πραγματική σχέση κορωνοϊού/εμβολίων και απογραφών είναι άλλη:

  • ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου 2021 οι θάνατοι που έχουν συνολικά καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας έφτασαν τους 17.517
  • η ΕΛΣΤΑΤ το 2011 είχε ανακοινώσει ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Αλεξάνδρειας, του Νησελίου, του Σχοινά, του Βρυσακίου και του Καμποχωρίου ήταν 17.223

Ο καθένας μπορεί λοιπόν εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του, αφού μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια εξ’ αιτίας του κορωνοϊού χάθηκε μια Αλεξάνδρεια και 4 ακόμη χωριά (και κάτι παραπάνω).

Κάπως έτσι, ναι, συνδέονται (με τον χειρότερο τρόπο) οι απογραφές και τα εμβόλια…