Κατηγορίες
αγορά

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: τα νέα μέτρα δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού

Επιστολή προς στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Ανάπτυξης και προς τον Ημαθιώτη υφυπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, με αφορμή τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η απόφαση που σχετίζεται με τον τρόπο προσέλευσης των καταναλωτών στην αγορά είναι άδικη και εντελώς παράλογη ενώ δημιουργεί και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί & Βουλευτές,

Κατανοούμε πλήρως ως έμποροι αλλά κυρίως ως άνθρωποι πως στον απόηχο της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, έπρεπε να παρθεί νέα σειρά μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του COVID-19 στην ευρύτερη κοινότητα.

Σας υπενθυμίζουμε βεβαίως πως το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική υπευθυνότητα και σθένος, τηρώντας πιστά όλα τα υγιειονομικά πρωτόκολλα και θεωρούμε άλλωστε πως όλοι ΜΑΖΙ έχουμε ενστερνιστεί την άποψη πως ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα το λιανεμπόριο αποτέλεσε κύρια πηγή μετάδοσης του ιού.

Εννοείται, πως προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής των καταναλωτών και αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Δηλώνουμε ρητά λοιπόν πως:

  • ΝΑΙ, αναγνωρίζουμε γι’ άλλη μια φορά την κρισιμότητα των ημερών.
  • ΝΑΙ, πιστεύουμε ότι πρέπει να νικήσουμε επιτέλους τον αόρατο αυτό εχθρό, ο οποίος μας έχει στερήσει ανθρώπους μας.
  • ΝΑΙ, είμαστε υπέρμαχοι του εμβολίου.
αγορά λιανεμποριο

Όμως, δεν αντέχουμε ακόμη μια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Ας μη ξεχνάμε πως πλησιάζουμε σε εορταστική περίοδο, οι περισσότεροι έμποροι αρχίζουν να γεμίζουν τα καταστήματά τους με νέα εμπορεύματα ή έχουν ολοκληρώσει παραγγελίες ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους τις Άγιες αυτές ημέρες, με στόχο ν’ αυξηθεί και η υπάρχουσα πεσμένη εμπορική κίνηση.

Είναι προφανές όμως πως τα νέα περιοριστικά μέτρα θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα ως προς την προσέλευση του αγοραστικού κοινού. Όπως επίσης δεν θεωρούμε σωστό και πρέπον, οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του λιανεμπορίου να μετατραπούν σε ελεγκτές pcr & rapid test διότι θα ενταθεί έτσι ο διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία να παίζει το ρόλο του ‘’κακού’’ αστυνόμου και γνωρίζοντας πλέον ότι τα τιμωρητικά μέτρα δεν αποδίδουν πλέον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε λοιπόν άδικη και εντελώς παράλογη απόφαση η προσέλευση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα σουπερ μέρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες να γίνεται χωρίς κανένα έλεγχο και στο λιανεμπόριο να υπάρχει διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη, δημιουργώντας ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε την απόφαση σας και ότι η ανάκληση της απόφασης, θα είναι ένα δείγμα ότι τα συναρμόδια Υπουργεία προσπαθούν να στηρίξουν το λιανεμπόριο, όπως το έχουν κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.”