Κατηγορίες
κορωνοϊός

Εμβόλιο: ραντεβού για την 3η δόση πριν το κλείσιμο του εξαμήνου

Όπως έγινε γνωστό, πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν οι πολίτες το ραντεβού τους για την 3η δόση πριν να συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Σε καλό δρόμο η συγκεκριμένη κίνηση, επειδή με 7 και 8 χιλιάδες κρούσματα και με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με την αύξηση της νοσηρότητας σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες αλλά και με δεδομένο αυτό που λένε οι επιστήμονες (ότι με την πάροδο του εξαμήνου πέφτει σε σημαντικό βαθμό το τείχος προστασίας που προσφέρουν οι 2 δόσεις), είναι πολυτέλεια για κάποιον να χάνει χρόνο με διαδικαστικά θέματα που μπορούν να λυθούν εύκολα.

Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες είχαν κάνει τις 2 δόσεις του εμβολίου μέχρι τώρα θα έπρεπε να αναμένουν την πάροδο του εξαμήνου και στη συνέχεια να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού για την 3η δόση. Πλέον η πλατφόρμα θα ανανεώνεται 15 ημέρες νωρίτερα με τα στοιχεία όσων κλείνουν το εξάμηνο και (με σκοπό να κερδηθεί χρόνος) οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους νωρίτερα, ώστε ο εμβολιασμός να γίνεται άμεσα μετά απ’ το κλείσιμο του εξαμήνου.