Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Παρέμβαση Μπαρτζώκα για το επίδομα θέρμανσης στο Σέλι

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα στο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει με το επίδομα θέρμανσης στην ορεινή Κοινότητα Σελίου, λόγω μη ενημέρωσης του νέου Ταχυδρομικού Κώδικα από την αρμόδια αρχή των ΕΛΤΑ.

Όπως του μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής σε επικοινωνία τους, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται φέτος ενισχυμένη επιδότηση θέρμανσης, η οποία υπολογίζεται στη βάση του συντελεστή ψυχοημέρας ανά οικισμό, κάτοικοι του Άνω Σελίου φαίνεται να δικαιούνται πολύ χαμηλότερο επίδομα, διότι η κύρια κατοικία τους λαμβάνει τον Ταχυδρομικό Κώδικα της Βέροιας, άρα και χαμηλότερο συντελεστή.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετά την ενημέρωση από τους πολίτες, επικοινώνησε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από το οποίο ζήτησε την αυτόματη ενημέρωση των Ταχυδρομικών Κωδικών, τόσο για την τοπική Κοινότητα Σελίου όσο και για τις υπόλοιπες ορεινές κοινότητες της Ημαθίας, για τις οποίες ενδεχομένως έχει παραλειφθεί η ενημέρωση.

Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής θα επικοινωνήσει και με το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της ΑΑΔΕ, προκειμένου να επέλθει αυτόματη διόρθωση στα στοιχεία και να διευθετηθεί το ζήτημα, με αναδρομική χορήγηση της δικαιούμενης επιδότησης θέρμανσης.