Κατηγορίες
πολιτική

Καρασαρλίδου: ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές ο νέος νόμος

Σε σχόλιό της για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τις λαϊκές αγορές, η πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρει:

“Με μόνο 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκ των οποίων οι 3 από τους βουλευτές της Ημαθίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ ,αγνοώντας την αντιπολίτευση, την τοπική αυτοδιοίκηση ,αλλά κυρίως τους αγρότες παραγωγούς και τις οικογένειες που ζουν από αυτές, υπερψήφισε το νομοσχέδιο που αποτελεί ταφόπλακα για το θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο αυτό:

  • Καταργεί ένα θεσμό που λειτούργησε 100 σχεδόν χρόνια προς όφελος των Ελλήνων παράγωγων και των λαϊκών οικογενειών εξασφαλίζοντας φρέσκα και φθηνά τρόφιμα .
  • Καταργεί το δικαίωμα του Έλληνα παραγωγού να πουλά άμεσα στον καταναλωτή, αφού μετατρέπει την άδεια σε θέση των λαϊκών .
  • Καταργεί την αναλογικότητα των θέσεων 50% παραγωγοί και 50% έμποροι
  • Δίνει τις θέσεις των λαϊκών αγορών κατόπιν πλειστηριασμού ,εξισώνοντας τον αγρότη παραγωγό με τα Σούπερ Μάρκετ.
  • Ενισχύει την ακρίβεια, η οποία ήδη έχει επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια κατά 166 ευρώ ,αφού προσθέτει τον κρίκο του μεσάζοντα ανάμεσα στον παραγωγό και καταναλωτή και στις λαϊκές αγορές.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί οι τρεις βουλευτές της Ημαθίας, ενός κατά βάση αγροτικού Νομού, στήριξαν το καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο που καταδικάζει στη φτώχια τον αγροτικό κόσμο; Τελικά ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν; Το σίγουρο είναι, ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης , την οποία στηρίζουν με την ψήφο τους, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των απλών πολιτών, αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε στη Βουλή, ότι η επόμενη προοδευτική Κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Οι λαϊκές αγορές ανήκουν στο λαό και εκεί πρέπει να επιστρέψουν!”