Κατηγορίες
κοινωνία

Θεματική εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» συνεπής στην αποστολή του για 14 συναπτά έτη, στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην κακοποίηση της γυναίκας, δίνει το δυναμικό του «παρών» και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη διοργάνωση θεματικής εβδομάδας, με αφορμή την 25 Νοέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε συνεργασία με το «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας», και υπό την αιγίδα των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα διενεργηθούν ενημερωτικές δράσεις σε κεντρικά σημεία των αντίστοιχων πόλεων, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Παράλληλα θα προβληθεί ταινία συναφούς περιεχομένου («The Noir Project» του Γρηγόρη Βαρδαρινού), με θέμα την αγωνιώδη προσπάθεια ενός 16χρονου αγοριού να σώσει τη μητέρα του από τα «νύχια» του αλκοολικού και χαρτοπαίχτη πατέρα του.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση προβληματισμού αναφορικά με το φαινόμενο της έμφυλης βίας και των εκδοχών της, μεταξύ του κοινού και της επιστημονικής ομάδας του Συλλόγου μας, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID19.