Κατηγορίες
παιδεία

Βράβευση του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας

Από το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας έγινε γνωστό ότι στο σχολείο η Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο “We Are Strong Together”, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Γιάντσιου Ευαγγελία και 4 μαθητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν.

Το έργο διάρκειας 5 μηνών είχε ως στόχο την ανάπτυξη της τέχνης, του αθλητισμού και των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες καθώς και την εξασφάλιση της αποδοχής τους από τους συνομηλίκους τους της τυπικής εκπαίδευσης μέσω των δραστηριοτήτων που εκτέλεσαν από κοινού. Το έργο υλοποιήθηκε σε σχολεία- εταίρους από το Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις , στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις. Η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων μαθητών θα λάβει χώρα στο προσεχές διάστημα στο χώρο του σχολείου τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας στο προαναφερθέν έργο. Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης( www.etwinning.net.)