Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια τοπική επικαιρότητα

Αλεξάνδρεια – εορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Λίγο πριν από τη 1 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν στην Αλεξάνδρεια οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο από την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου και την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 8 το πρωί άγημα του ΤΕΑΣ έκανε έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της Αλεξάνδρειας. Λίγο αργότερα ακολούθησε η δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και σε αυτή συμμετείχαν σχολεία, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι – όχι όμως πεζοπόρο τμήμα του Στρατού, όπως συνέβαινε άλλες φορές.

Την παρέλαση παρακολούθησαν πολλοί συνδημότες μας, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκες. Φυσικά δεν έλειψαν οι… άνετοι που συμπεριφέρονταν σα να μην τρέχει τίποτε (την ώρα που στην Ημαθία ο αριθμός των κρουσμάτων είναι επί μέρες τριψήφιος) ενώ πριν και μετά την παρέλαση τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αλεξάνδρειας είχαν πάρα πολύ κόσμο.

Στις εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια το παρών έδωσαν οι βουλευτές Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδης και Τ. Μπαρτζώκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Νεστορόπουλος (εκπροσωπώντας την Π.Ε. Ημαθίας), αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο με αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις και φωτογραφίες: