Κατηγορίες
διεθνή

Παίζει … καθυστερήσεις

Στις … καθυστερήσεις έχει πλέον μπει η θητεία της Δωροθέας στην καγκελαρία της Γερμανίας.

Η θητεία της Μέρκελ επίσημα έχει λήξει και ο πρόεδρος της χώρας της την ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες της προς την πατρίδα τους (υπηρεσίες που τόσο καλά προσέφερε – αυτό δεν το αμφισβητεί ουδείς!).

Πλέον η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ είναι υπηρεσιακή καγκελάριος και αναμένει να λήξουν οι συνομιλίες μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) για να παραδώσει τα κλειδιά του μαγαζιού στον επόμενο.

Το “υπηρεσιακή” δε σημαίνει πως έχει κάποιον νομικό περιορισμό όσον αφορά το τι μπορεί και το τι δεν μπορεί να κάνει ως καγκελάριος. Μπορεί να κάνει τα πάντα, σα να μην συμβαίνει τίποτε. Απλά – όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, όπου ισχύει η κοινή λογική – “υπηρεσιακός” σημαίνει πως θα αποφεύγει να λαμβάνει αποφάσεις που πιθανόν να δυσκολέψουν την εκλεγμένη Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να αναλάβει.

Αν ο νέος καγκελάριος δεν αναλάβει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, τότε η 67χρονη Μέρκελ (που γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1954, μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία κι έχει πολωνικές ρίζες) θα μπει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που παρέμεινε περισσότερο στη θέση του καγκελαρίου.