Κατηγορίες
Οικονομία

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν… κακό στην Οικονομία!

Σημειώστε κάτι, επειδή θα μας απασχολήσει – και μάλιστα σύντομα.

Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά (μην ακούτε ό,τι σας λένε, οι χιλιοσωμένες με το δικό μας χρήμα τράπεζες για να δώσουν δάνειο σε μικρομεσαίο επιχειρηματία ζητάνε από ένα νεφρό και πάνω…), οι αυξητικές τάσεις των τιμών στην αγορά πρώτων υλών και ενέργειας και η μειωμένη κατανάλωση (λόγω του φόβου για αύξηση των τιμών) θα έρθουν και θα “κουμπώσουν” με τον σχεδιασμό για την ισοπέδωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Επίσης μην ξεχνάτε και τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού στο Kontra Channel: ένα κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης – τα δάνεια – θα περάσει μέσα από τις τράπεζες. Κι ένα μεγάλο κομμάτι των δανείων θα δίνονται μόνο σε επιχειρήσεις που είναι πολύ μικρές και συγχωνεύονται.

Άρα αποκλείονται σχεδόν οι πάντες! Ή “συγχωνεύεσαι” ή το κλείνεις!

Με το στανιό και χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια να προσαρμόζουν τα οικονομικά μοντέλα στο Ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι, επιμένουν στην εξίσωση των οικονομικών μεγεθών που υπάρχουν σε ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ με τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας – στην οποία οι μικρομεσαίοι ήταν προ ολίγων ετών η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας.

Κάποτε είχαμε κάτι άλλους που πήγαν να κάνουν την Ελλάδα χώρα παροχής υπηρεσιών (με τα γνωστά αποτελέσματα). Τώρα έχουμε άλλους, που θέλουν να διαλύσουν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία (ίσως και να κάνουν αυτούς που σήμερα είναι επιχειρηματίες υπάλληλους – με μπλοκάκια γιατί βολεύει;; – κάποιων πιο μεγάλων).