Κατηγορίες
βουλευτές

Με τον υπουργό Υγείας συναντήθηκε ο βουλευτής Τ. Μπαρτζώκας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγεία Θ. Πλεύρη είχε ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας, στην οποία συζητήθηκε σειρά θεμάτων που σχετίζεται με τον κορωνοϊό αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρώτο βαθμό.

Από τη συνάντηση “βγήκε” η διαβεβαίωση ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Μελίκη ώστε να διενεργούνται δωρεάν rapid tests (ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανακοινωθεί η διενέργεια rapid tests μια φορά την εβδομάδα στο δημοτικό κατάστημα της Μελίκης) ενώ ο Τ. Μπαρτζώκας έθεσε υπόψη του Πλεύρη τα προβλήματα που εντόπισε στη λειτουργία των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων (έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού κλπ).

Όπως αναφέρει στο σχετικό ενημερωτικό του ο βουλευτής Ημαθίας, ο υπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και διαβεβαίωσε ότι οι ελλείψεις των ιατρών βαίνουν σύντομα προς κάλυψη, ενώ υπογράμμισε ότι θα κατευθυνθούν σημαντικοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού.

Οι δύο δεσμεύθηκαν για περαιτέρω εμβάθυνση της αποτελεσματικής συνεργασίας που ήδη έχουν, η οποία έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και τον ασθενή, στοχεύοντας σε έμπρακτα αποτελέσματα και βελτίωση της ποιότητας των παροχών υγείας.