Κατηγορίες
πολιτική

ΚΙΝΑΛ – έγιναν επτά οι υποψήφιοι (με Γ. Παπανδρέου);;

Μια διφορούμενη και… αινιγματική ανάρτηση έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (που είναι μια από τις συνιστώσες του ΚΙΝΑΛ), Γιώργος Παπανδρέου, μια ανάρτηση που από πολλούς θεωρείται και ως ο προάγγελος της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Αν τελικά θέσει υποψηφιότητα ο Παπανδρέου, ίσως και να μην επιδιώξει να μαζέψει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθεί κάποιος υποψήφιος/υποψήφια (η προθεσμία είναι μέχρι την Πέμπτη 21/10) αλλά να προσπαθήσει να καταθέσει την υποψηφιότητα του με υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ (κάποιοι θεωρούν ότι έχει ευκολία να παρουσιάσει υπογραφές με τους δυο τρόπους).

Οι εξελίξεις τρέχουν, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια και μέχρι την Πέμπτη υπάρχει χρόνος για να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των υποψηφίων προέδρων.

Σε ανάρτησή του, που δημοσιεύτηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει:

“18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού.”