Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

Η Δωροθέα μας αποχαιρέτησε (και οι δικοί μας κάνουν πάλι αγιογραφίες)

Πάει λοιπόν η Δωροθέα, φεύγει (το πότε μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).

Όμως προτού τη χάσουμε οριστικά ως Καγκελάριο είπε να περάσει μια βόλτα απ’ την Ελλάδα, απ’ τη χώρα που θα τη θυμάται για πάντα ως μια πολιτικό που επέβαλε την τελευταία 15ετία – τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο – τις χειρότερες πολιτικές που θα μπορούσαν να επιβληθούν.

Όταν λέμε “επέβαλε”, το εννοούμε. Στην ουσία αυτή ήταν το αφεντικό της ΕΕ, στις δικές της προσταγές υπέκυπταν άπαντες. Συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας πολιτικών, αφού ουδείς δεν έβγαλε άχνα όταν στην Ελλάδα επιβάλλονταν εξοντωτικά Μνημόνια που οδηγούσαν (και οδηγούν ακόμη) τους πολίτες της στη φτώχεια.

Λίγα της είπαν, τόσο ο Μητσοτάκης όσο και η Σακελλαροπούλου. Κι αν κάποιος από εσάς που διαβάζει αυτή την ανάρτηση το παίζει τρελός ή το ρίξει στο… σαβουάρ βίβρ, ας το ξεχάσει. Όπως το ξέχασε και η ίδια η Μέρκελ – ειδικά απ’ το 2009 και μετά. Τότε που παρέα με τον αλησμόνητο Σόιμπλε μας οδήγησαν στο ξεπούλημα των πάντων, στα Μνημόνια μέχρι το 2060 και μας απειλούσαν με Grexit.

Αποχαιρετιστήριο ήταν το ταξίδι αυτό.

  • Από μια πολιτικό που τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως σκληρός λογιστής και γραφειοκράτης (και καταδίκασε σε οικονομικό μαρασμό τη χώρα μας και τους πολίτες της).
  • Από μια πολιτικό που τα προηγούμενα χρόνια καταφανώς ευνόησε την Τουρκία (ας μην περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τους διαδόχους της).
  • Από μια πολιτικό που εσχάτως προσπαθεί να βάλει χέρι μέχρι και στην Παιδεία της Ελλάδας (μπας και ξαναγραφτεί η Ιστορία).
  • Από μια πολιτικό που δεν βοήθησε καθόλου στο προσφυγικό (το οποίο θα φουντώσει κι άλλο)
  • Από μια πολιτικό που ήταν κυνική όσο λίγοι
  • Από μια πολιτικό που ακόμη και στην τελευταία της επίσκεψη μιλούσε με τους δικούς μας πάλι για μπίζνες – πλέον με βασικό άξονα τα ενεργειακά και τη μεταφορά ενέργειας από ηλιόλουστες χώρες προς τη Γερμανία (δια της Ελλάδας, που δεν θα δει δεκάρα τσακιστή κι ας είναι στο ενδιάμεσο της διαδρομής).

Αρκετά με τις αγιογραφίες λοιπόν. Η Μέρκελ στα 16 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της χώρας της ΔΕΝ λειτούργησε ως φίλη της Ελλάδας. Στο 50% των περιπτώσεων λειτούργησε ως “ισαποστάκιας” και στο υπόλοιπο 50% ως αντίπαλός της. Και τα ποσοστά είναι στο… περίπου, γιατί αν τα δούμε όλα ένα προς ένα, τότε το δεύτερο 50% θα αυξηθεί!

(πατήστε “Δωροθέα” ή “Μέρκελ” στην αναζήτηση της Περισκόπησης – θα θυμηθείτε πολλά, πάρα πολλά).

(η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από τη μετάδοση της ΕΡΤ)