Κατηγορίες
διεθνή

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν

Με σπασμένα τα… φρένα φαίνεται ότι κινείται πλέον ο Ερντογάν, αφού πήρε την απόφαση να τα βάλει με όλους για όλα.

Αρχικά, οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα και την Κύπρο για προκλήσεις (!!!) καθώς και για προσπάθειες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας της. Και προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν ανάλογα – ειδική αναφορά δε κάνουν στο θέμα των γεωτρήσεων που έχει προγραμματίσει να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με τον Τούρκο ομόλογό του (κατόπιν αιτήματος του Τούρκου).

Απ’ την άλλη, ο Ερντογάν απειλεί να στείλει πίσω στις χώρες τους δέκα πρέσβεις χωρών που άσκησαν κριτική στο τουρκικό καθεστώς επειδή κρατάει χωρίς δίκη στις φυλακές έναν εκδότη, επί μια τετραετία. Καναδάς, Γαλλία, Φινλανδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ εξέφρασαν την άποψη τους για τη συγκεκριμένη περίπτωση (που είναι καραμπινάτη περίπτωση φίμωσης αντιπολιτευτικής φωνής) και ο Ερντογάν απειλεί.

Τέλος ένα ακόμη μέτωπο ετοιμάζεται να (ξανα)ανοίξει με το Ισραήλ, με αφορμή τη σύλληψη πριν από μέρες – που έγινε γνωστή τώρα – 15 ατόμων που τα κατηγορεί για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

και κοντά σε όλα ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς υποτιμήσεις της τούρκικης λίρας και αλλάζει συνεχώς διοικητές τραπεζών και το οικονομικό του επιτελείο (λες και θα αλλάξει κάτι) – οπότε ο μόνος σίγουρος δρόμος για αυτόν είναι να πουλάει εθνικισμό μπας και χορτάσει ο λαός του…

(στα ίδια χνάρια κινούνται και οι άλλοι, από τους κεμαλιστές μέχρι τους εθνικιστές – με τη μόνη διαφορά ότι τα βάζουν και με τον Ερντογάν).