Κατηγορίες
κοινωνία

Αλλαγή ώρας – τελικά θα πάμε στη χειμερινή ή όχι;;;

Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία 2 χρόνια για το σύστημα της αλλαγής της ώρας από τη θερινή στη χειμερινή και το αντίστροφο. Μια διαδικασία που καθορίζεται λεπτομερώς από νόμους της χώρας μας όσο και από Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πρέπει “κανονικά” να βάλουμε χέρι για μια ακόμη φορά στους δείκτες των ρολογιών μας. Όμως θα γίνει αυτό ή όχι;

Ότι κι αν διαβάζουμε, τα πράγματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα. Παρότι το θέμα ξεκίνησε το 2018 (δείτε ΕΔΩ), συνεχίστηκε το 2019 (τώρα δείτε ΕΔΩ), δυστυχώς σήμερα είναι ακόμη άγνωστο αν τελικά θα δούμε να εφαρμόζονται η Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001 σχετικά με την αλλαγή της ώρας.

Όπως γράφαμε στην Περισκόπηση ΕΔΩ (τον Μάρτιο του 2021), “(…) Λίγο ο κορωνοϊός, λίγο η αναποφασιστικότητα, λίγο η Οικονομία που θα επηρεαστεί όσο λίγες φορές στην Ιστορία, λίγο το ότι αποφάσεις τέτοιου τύπου επηρεάζουν την καθημερινότητα 400 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών …. η κατάσταση είναι ακόμη “θολή”.

Πάντως σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θεωρητικά οι αλλαγές τον Μάρτη και τον Οκτώβρη του 2021 θα έπρεπε είναι οι τελευταίες (ανάλογα με το τι θα επέλεγε η κάθε χώρα).”

Άρα, εφόσον δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, θεωρητικά ισχύουν όσα αποφασίστηκαν (δηλαδή αλλαγή της ώρας στις 31/10/2021) και θα είμαστε όλοι εν αναμονή ξεκάθαρων ανακοινώσεων είτε από την Ελληνική Κυβέρνηση είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (που θα λάβει την τελική απόφαση που θα ισχύσει για όλες τις χώρες).