Κατηγορίες
Ελλάδα

Μπακογιάννη: “θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη – ο καρκίνος είναι μια αρρώστια που πολεμιέται”

Μια ανακοίνωση στα social media επέλεξε ως μέσο η Ντόρα Μπακογιάννη για να κάνει γνωστό ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα (σε πολύ αρχικό στάδιο, όπως αναφέρει).

Η διάγνωση έγινε στο πλαίσιο εξετάσεων που έκανε για μια υποτροπή που είχε μετά από μια χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Η δημόσια εξομολόγηση της 67χρονης πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Χανιών της ΝΔ ήταν πραγματικά συγκλονιστική:

“Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.

Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο.

Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.

Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.

Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.

Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται. Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον”.

Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω να είναι η τελευταία…. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους” είπε κάποιες ώρες αργότερα – κατά τη διάρκειας μιας διαδικτυακής ημερίδας με θέμα για τις γερμανικές εκλογές, απευθυνόμενη σε όσους της έστελναν όλη την ημέρα μηνύματα συμπαράστασης.

Η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί μία κακοήθεια των πλασματοκυττάρων και στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 500 νέες διαγνώσεις πολλαπλού μυελώματος. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι νοσούν 3.000 άτομα.