Κατηγορίες
Ημαθία

Θετικό το κλίμα για ίδρυση τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία

Συνάντηση με τους Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (υπουργό Προστασίας του Πολίτη) και Μιχάλη Καραμαλάκη (Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας) είχε το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021 ο βουλευτής Ημαθίας και υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης (την οποία ο Α. Βεσυρόπουλος χαρακτηρίζει στο ενημερωτικό ως “ιδιαίτερα παραγωγική”) ήταν η ίδρυση και λειτουργία τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας.

Ο Απ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η λειτουργία του Τμήματος και η επαρκής στελέχωσή του επιβάλλεται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε ένα νομό που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τα τροχαία ατυχήματα.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του τμήματος θα συμβάλει στην αύξηση και στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων δεδομένου και του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται στην περιοχή (Εγνατία Οδός).

Τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμερίστηκαν απόλυτα την τεκμηριωμένη πρόταση του Υφυπουργού Οικονομικών και αντιμετωπίζουν θετικά την ίδρυση τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ενημερώθηκε επίσης για την διαδικασία και την πορεία του καινοτόμου έργου για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Ημαθία.