Κατηγορίες
βουλευτές

Ερώτηση Τόλκα στη Βουλή για το χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια

Ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Άγγελος Τόλκας φέρνει για πρώτη φορά το θέμα της χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 – 5 Πηγάδια στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Στην ερώτησή του ο Άγγελος Τόλκας παραθέτει βίντεο όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει ότι βρίσκεται σε ωριμότητα για χρηματοδότηση συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, μετά από προεργασία που είχε γίνει από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Ημαθίας κατακρίνει την Κυβέρνηση ότι ενώ υποσχέθηκε στήριξη για τα Πηγάδια, σε επίπεδο Πρωθυπουργού μάλιστα, σήμερα απαξιώνει το Κέντρο, διχάζει την τοπική κοινωνία και αποκρύπτει τα σχέδια της για το Χιονοδρομικό Κέντρο τη στιγμή μάλιστα που οι δημόσιες επενδύσεις στην περιφέρεια είναι καθοριστικής σημασίας.

Στη συνέχεια θέτει στον υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα που τόσο καιρό δεν έχουν απαντηθεί:

– Ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο

– Ποιος θα το υλοποιήσει

– Τι γίνεται με τα 10,7 εκ € που υποσχέθηκε

– Από ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει η χρηματοδότηση

– Με τί όρους θα γίνει η επένδυση

– Πώς σχεδιάζει τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής

– Να κατατεθούν τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε ότι:

H κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την περιοχή αλλά και να ξεκαθαρίσει τί σχεδιάζει. Στόχος είναι να τελειώσει ο κύκλος ατέρμονων συζητήσεων και ανησυχίας στην τοπική κοινωνία που χάνει μία ακόμη πηγή πλούτου της. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας γύρω από μια συγκεκριμένη πρόταση για την ολιστική ανάπτυξη”.