Κατηγορίες
κοινωνία

Αλεξάνδρεια: πορεία για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων

Από τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Το Σάββατο 16/10 και ώρα 19:30 μμ σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί σε μια βουβή πορεία για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν και εργάζονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης στην Ελλάδα.

Ενωνόμαστε με εκατοντάδες πόλεις και χωριά σε όλο τον κόσμο και με 5 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο σε μια ταυτόχρονη πορεία ενάντια στην μάστιγα της σύγχρονης δουλείας.

Γιατί πολλές φορές μια σιωπηρή πορεία ανθρώπων μπορεί να γίνει εκκωφαντική.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην λέσχη Κινηματόδρασις (Σοφ. Βενιζέλου 9) στις 19:30 μμ με μοναδική προϋπόθεση να φοράτε μαύρα ρούχα. Η πορεία θα κατευθυνθεί προς την οδό Δ. Βετσοπούλου ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Υπάρχει δυνατότητα για όσους επιθυμούν να παραγγείλουν το επίσημο μπλουζάκι προαιρετικά επικοινωνώντας μέσω email : kinimatodrasis@gmail.com.

Την Παρασκευή 15/10 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 9) ημερίδα με την κα Ελένη Γραμματικοπούλου από τον Ερυθρό Σταυρό με θέμα τις πρώτες βοήθειες – ψυχολογικές πρώτες βοήθειες σε περιόδους κρίσεων και προβολή σχετικού βίντεο για τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων. Θα υπάρξει προκράτηση θέσεων στο kinimatodrasis@gmail.com και φυσικά θα τηρηθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Τέλος μπορείτε και τις 2 ημέρες να φέρετε μαζί σας είδη πρώτης ανάγκης που θα δοθούν σε κέντρα προστασίας ανθρώπων που έπεσαν θύματα trafficking, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Φέρτε μαζί σας τρόφιμα σε συσκευασίες και προϊόντα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα, κονσέρβες, ντοματοπολτός, ζάχαρη, αλεύρι, κ.α.). Επίσης, είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σερβιετάκια, σαμπουάν και αφρόλουτρα – κατά προτίμηση μεσαίες συσκευασίες, χαρτομάντηλα, αντισηπτικά – υγρό και μαντηλάκια – βαμβάκι, κρέμα σώματος, κρέμα χεριών, κ.α.), καθώς και βρεφικά προϊόντα (όπως πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικές τροφές που συντηρούνται, κ.α.)

Η διοργάνωση της πρωτοβουλίας ανήκει στην μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση Α21.

Η οργάνωση αναλαμβάνει τη φροντίδα και την ενδυνάμωση των επιζώντων trafficking, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και επαναπατρισμό. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τις Αρχές για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση θυμάτων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων 1109.

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στη σκλαβιά και στη χώρα μας. Έλα μαζί μας για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση! Δήλωσε συμμετοχή μέσω Facebook εδώ ή στην επίσημη ιστοσελίδα της Α21 εδώ.

Ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί!”