Κατηγορίες
κορωνοϊός

Self tests και σχολική κάρτα COVID – που και πως

Τα σχολεία ανοίγουν και όπως είπαμε σε άλλη ανάρτηση (ΕΔΩ), τα self tests για τους μαθητές επανέρχονται πάλι.

Στον ιστότοπο self-testing.gov.gr υπάρχουν μια σειρά από οδηγίες και links που οδηγούν σε διάφορες σελίδες, ώστε να γίνεται η δήλωση των αποτελεσμάτων και η έκδοση των αντίστοιχων εγγράφων.

Η σελίδα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει (σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά), οπότε εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής, μπορείτε να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19 με δυο τρόπους:

– Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα «Σχολική κάρτα για COVID-19» —> ΕΔΩ ή

– Τυπώνοντας τη σχολική κάρτα για COVID-19. Είναι ένα έγγραφο σε μορφή PDF στο οποίο συμπληρώνουμε μόνοι μας τα απαιτούμενα στοιχεία —> ΕΔΩ


και κάτι για το τέλος, επειδή τον Μάιο που μας πέρασε είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου σε σχολεία δεν γίνονταν δεκτά τα pdf που εκτύπωναν και συμπλήρωναν οι γονείς/κηδεμόνες:

Στη δεύτερη περίπτωση (χειρόγραφη κάρτα) ο γονέας ή ο κηδεμόνας συμπληρώνει σωστά ΟΛΑ τα στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού κωδικού που έχει δημιουργηθεί αυτόματα την ώρα της δήλωσης και υπάρχει στην οθόνη σας) – ο κωδικός αυτός αποτελείται από πολλά λατινικά κεφαλαία ή “μικρά” γράμματα και αριθμούς και είναι εύκολο να εντοπιστεί στην οθόνη για να τον αντιγράψετε στο χαρτί.

Αν τα πάντα έχουν αντιγραφεί όπως πρέπει, τότε το σχολείο ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να παραλάβει την κάρτα και να δεχθεί στα μαθήματα τον μαθητή ή την μαθήτρια (είτε έχει στη διάθεσή του την προεκτυπωμένη είτε την χειρόγραφη “σχολική κάρτα για COVID-19”), χωρίς να έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάτι άλλο σχετικό με τις κάρτες ή τη διαδικασία.

Αυτό μας είχαν πει τότε, θεωρητικά ισχύει και τώρα. Για να μη δημιουργηθούν προβλήματα καλό θα είναι να επικοινωνείτε με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.