Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

Την ώρα που ο ένας μιλάει με τον Ντάλτον…

… οι άλλοι ψάχνουν να βρουν τη γωνία στο δεκάρικο.

Έτσι είναι και σε όποιον αρέσει. Ο Μητσοτάκης τους παίζει όπως θέλει αυτή τη στιγμή – οι άλλοι το έχουν καταλάβει, όμως δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Έχοντας και το μαχαίρι και το καρπούζι ο Κούλης ετοιμάζεται για εκλογές.

Την ίδια ώρα:

– ο Αλέξης ρίχνει στου Καραγκιόζη το γάμο, χωρίς επιχειρήματα και ουσία, ίσα για να παίρνουν φωτιά τα πληκτρολόγια και να γεμίζουν τα τηλεπαράθυρα (με στελέχη του κόμματός του που λένε συνεχώς “αφήστε με να ολοκληρώσω”)

– η Φώφη ασχολείται με τα εσωκομματικά της και τους μνηστήρες της προεδρίας (τελικά εκεί στο μαγαζί κατέληξαν αν είναι ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ;;)

– το δίδυμο Βελόπουλου – Βαρουφάκη είναι αλλού (η αντικατάσταση τους στην Ολομέλεια ίσως και να περνάει μέσα από τους εμβολιασμούς – οπότε ας δούμε πως θα κινηθούν στο εξής),

– ο Μήτσος πολεμάει ανεμόμυλους με γλώσσα παρελθόντος αιώνα (και θα εξακολουθήσει να κινείται πέριξ του 5-6% ή και πιο κάτω όσο περνάνε τα χρόνια, αν δεν αλλάξει τρόπο προσέγγισης).

Αυτή είναι η κατάσταση. Ο Κούλης, όλως τυχαίως, πέτυχε στη διαδρομή του στον θεσσαλικό κάμπο τον Ντάλτον να βόσκει τα γελάδια και έκανε μια στάση (όλως τυχαίως ήταν και οι κάμερες εκεί). Και έκανε το δικό του show, πετώντας και 2 ατάκες για φοροαπαλλαγές στις ζωοτροφές, για να το ακούσουν και οι κτηνοτρόφοι που βαρέθηκαν να ακούσουν όλη την ομιλία στη ΔΕΘ.

Το σύνολο των αντιπολιτευομένων όμως που είναι;; Εξαφανισμένο είναι, πίσω από μια στείρα και ανέξοδη κριτική – απ’ την οποία δεν έχει κέρδος κανένας, και πολύ περισσότερο ο κόσμος.

Μιλάνε. Μόνο μιλάνε. Χωρίς προτάσεις. Χωρίς ουσία. Χωρίς να δείχνουν καθαρές και τεκμηριωμένες λύσεις. Και απλά κάνουν θόρυβο!

Αδυνατούν να κάνουν κάτι ουσιώδες και “να μιλήσουν” σε αυτούς που βλέπουν τα λεφτά να φτάνουν για όλο και λιγότερες μέρες του μήνα. Ίσως ο πρώτιστος στόχος τους είναι “να μιλάνε” αποκλειστικά και μόνο στο στενό κομματικό τους ακροατήριο (επιλογές είναι αυτές και το δικαίωμα στη επιλογή είναι αδιαπραγμάτευτο).

Με όλα αυτά στο σκηνικό, ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του (προ-εκλογικόν) πεδίον δόξης λαμπρόν…

φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος