Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για ΔΕΗ: “ η ΝΔ δείχνει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της”

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της δείχνει για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού εν μία νυκτί και εν μέσω εξοντωτικών αυξήσεων στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και παρά τις έωλες δηλώσεις του τότε Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απελευθερώνει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές (αντιθέτως οι τιμές αυξήθηκαν), αποφάσισε την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Του συμβόλου των κόπων και των θυσιών γενεών Ελλήνων που από το υστέρημά τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μία Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας προς το συμφέρον και το όφελος του Λαού.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “Ενώ εντείνεται η ενεργειακή κρίση, ενώ οι τιμές ηλεκτρισμού είναι στα ύψη και ενώ όλοι οι καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βιώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής της ΝΔ στην ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει η ελληνική πολιτεία να χάσει τον έλεγχο σε ακόμη έναν ενεργειακό φορέα, τον πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος, στη ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική κοινωνία και οικονομία μένουν απροστάτευτες εν μέσω μάλιστα κρίσης.”

Κατά την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ότι θα ζητηθούν ευθύνες για την μεθόδευση πώλησης της ΔΕΗ. Η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ είναι απλή δικαιολογία και προκάλυμμα του σχεδίου τους.