Κατηγορίες
βουλευτές

Συνάντηση Τάσου Μπαρτζώκα με τον Διοικητή ΕΦΚΑ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, θίγοντας τα επίμαχα ζητήματα των εκκρεμών συντάξεων, απόρροια των καθυστερήσεων στην απονομή τους, καθώς και ζητήματα επιχειρησιακού και οργανωτικού χαρακτήρα των δομών ΕΦΚΑ που εξυπηρετούν τους πολίτες στην Ημαθία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν των διαδοχικών επισκέψεων του Βουλευτή στις τοπικές δομές ΕΦΚΑ στην Ημαθία, κατά τις οποίες συνομίλησε, τόσο με πολίτες όσο και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε στον Διοικητή τα θέματα της απομείωσης προσωπικού, τα γενικότερα προβλήματα υποδομών (πχ περιορισμένα και απαρχαιωμένα τεχνολογικά μέσα), καθώς και την παρατεταμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης και του μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ σε ενιαίο φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αποτελεί η συσσώρευση εκκρεμών αιτημάτων συνταξιοδότησης.

Ως εκ τούτου, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε ειδικά για την Ημαθία, την ενίσχυση των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης σε προσωπικό και τη διανομή νέων υπολογιστών στην Ημαθία. Επιπλέον, ζήτησε την όσο το δυνατόν συντομότερα, οριζόντια εφαρμογή του μέτρου του Τηλεφωνικού Κέντρου e-ΕΦΚΑ (γραμμή εξυπηρέτησης 1555), που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά, καθώς και την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης (myEfkaLive).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον κ. Δουφεξή, ο Βουλευτής «εδώ και πολλά χρόνια το κράτος συμπεριφέρεται στους ασφαλισμένους που βγαίνουν σε σύνταξη, σα να μη δικαιούνται την γρήγορη απονομή των δεδουλευμένων τους. Είναι ντροπή να τους συμπεριφέρεται η Πολιτεία ως επαίτες και πρέπει να αλλάξει άμεσα».