Κατηγορίες
Οικονομία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη διεθνή έκθεση FRUIT ATTRACTION 2021 η ΠΚΜ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση FRUIT ATTRACTION 2021 που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο IFEMA- Feria de Madrid στη Μαδρίτη στην Ισπανία, την οποία διοργανώνει η εταιρεία ΔΕΘ- HELEXPO Α.Ε. (αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης του project FRESKON GREECE στην εν λόγω έκθεση).

Η Δ.Ε. FRUIT ATTRACTION αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του παγκόσμιου τομέα των οπωροκηπευτικών. Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παρέχουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σε κάθε επίπεδο.

Η διοργάνωση του 2019 φιλοξένησε 1.770 εκθέτες. Συμμετείχαν 750 ξένες εταιρείες οι οποίες προέρχονταν κυρίως από τη Ευρώπη αλλά και αυξημένος αριθμός συμμετεχόντων από την Αμερική και την Αφρική.

Σύμφωνα με την πολιτική της διοργάνωσης για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των οπωροκηπευτικών εταιρειών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και άλλων εκτός Ε.Ε. αγορών, η Fruit Attraction 2021 θα φιλοξενήσει ως Guest Importing Countries, την Βραζιλία και την Ουκρανία.

Η FRUIT ATTRACTION θα ενισχυθεί με το FRUIT ATTRACTION LIVE CONECT μία ψηφιακή πλατφόρμα που ενισχύει και συμπληρώνει νέες λειτουργίες ενισχύοντας η μία την άλλη: διαχείριση επαφών, δικτύωση, κατάλογος προϊόντων και υπηρεσιών, ηλεκτρονικές συναντήσεις, βιντεοκλήσεις κλπ.Η έκθεση θα φιλοξενήσει την ενότητα Ecorganic Market αφιερωμένη σε εταιρείες βιολογικών προϊόντων, την ενότητα Smart Agro επικεντρωμένη στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, την ενότητα Nuts Hub αφιερωμένη στους ξηρούς καρπούς, όπως επίσης και την ενότητα των Fresh Food logistics μία διεθνή έκθεση για την εφοδιαστική, την κινητικότητα, την πληροφορική και τη διαχείριση της αλυσίδας για τα φρέσκα τρόφιμα.

Το project Freskon Greece αποτελεί μια πρωτοβουλία της διεθνούς έκθεσης φρούτων και λαχανικών Freskon. Στόχος του project είναι η ομαδική οργάνωση και ομαδική παρουσίαση ελληνικών εταιριών του κλάδου σε εκθέσεις του εξωτερικού μέσα από ένα ιδιαίτερο concept.

Απώτερος σκοπός η καθιέρωση της ιδέας Freskon Greece σαν αγγελιοφόρος των πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο. Το Project Freskon Greece Θα παρουσιαστεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Attraction η οποία θα διεξαχθεί 5 έως 7 Οκτωβρίου 2021 στην Μαδρίτη.

Είναι η δεύτερη φορά φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά στην Ισπανία, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, να κάνουν ουσιαστικές επαφές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έχουν εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 56 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και παρέχουν:

  • Κατασκευή περιπτέρου ειδικού σχεδιασμού
  • Βασικός εξοπλισμός περιπτέρου ( info, τραπέζια, καθίσματα, αποθήκη, ψυγείο, καφετιέρα με τα απαραίτητα αναλώσιμα, κρεμάστρα, ράφια, εκτυπώσεις, εκθετήριο, φωτισμός, πρίζα, σε επαρκή αριθμό που να καλύπτουν τις ανάγκες των εκθετών)
  • Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (ρεύμα, καθαριότητα)
  • Καταχώριση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης
  • Μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων έως 50 kg στο περίπτερο του εκθέτη. Η συγκέντρωση των εκθεμάτων από Ελλάδα για την αποστολή τους στον εκθεσιακό χώρο θα γίνει από συγκεκριμένο σημείο και δεν περιλαμβάνει την επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα
  • Πρόσκληση Αγοραστών για επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας και συντονισμός στοχευμένων συναντήσεων σύμφωνα με το προϊόν του κάθε εξαγωγέα ATTRACTION
  • Δημοσίευση δελτίου τύπου σε διεθνή μέσα
  • Aποστολή news letter στη διεθνή βάση δεδομένων της FRESKON
  • Υποστήριξη Εκθετών για την εύρυθμη λειτουργία της ομαδικής συμμετοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης
  • Κατάλογος πρόσθετων τεχνικών παροχών με επιβάρυνση του εκθέτη
  • Παροχή στοιχείων για την αγορά της Ισπανίας

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της ΠΚΜ και του ΠΤΑ ΚΜ στην έκθεση, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της που επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ και του ΠΤΑ ΚΜ, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος