Κατηγορίες
επικαιρότητα

Σεισμός στην Κρήτη: πολλοί μετασεισμοί – σε σκηνές το βράδυ εκατοντάδες κάτοικοι

Την κοινή εκτίμηση των επιστημόνων ότι ίσως να υπάρξουν μετασεισμοί που πιθανόν να ξεπεράσουν και τα 5R στην Κρήτη εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ευθ. Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Οι σεισμολόγοι – που έκαναν σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου – εκτιμούν ότι είναι ο κύριος ο σεισμός 5,8 R που χτύπησε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, στην Κρήτη, ενώ ζητούν να μην μπουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Ένας άνθρωπος 64 ετών έχασε τη ζωή του από κατάρρευση εκκλησίας στην οποία γίνονταν εργασίες ενώ τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης είναι 36.

Οι ζημίες είναι μεγάλες τόσο στο Αρκαλοχώρι (μια κοινότητα περίπου 4.200 κατοίκων) καθώς και σε γύρω περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό ενώ εκατοντάδες είναι οι κάτοικοι που κοιμούνται σε σκηνές που έχουν στηθεί από το Στρατό σε ανοιχτό χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής. Επίσης έχουν επιταχθεί και 2 ξενοδοχεία, ενώ μικρό αριθμό σκηνών έχει στήσει ο Στρατός και σε άλλα χωριά της περιοχής.

(η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το cretalive)