Κατηγορίες
Ημαθία υγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας του Ε.Κ. Νάουσας στο νοσοκομείο της πόλης

Παρέμβαση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στο Νοσοκομείο της πόλης, μπροστά στην οξυμμένη (όπως τη χαρακτηρίζει) κατάσταση με αφορμή τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Το Ε.Κ. Νάουσας κάλεσε τους υγειονομικούς και τους κατοίκους της πόλης να δώσουν την μάχη να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που τόσο έχει ανάγκη το σύστημα υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 πμ, στο Νοσοκομείο της πόλης και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν δυναμικό παρόν, θεωρώντας απαράδεκτο ο εμβολιασμός σαν στοιχείο της επιστήμης να αξιοποιείται σαν μέσο εκβιασμού, σαν μέσο εξαγοράς του εμβολιαστικού δικαιώματος.

• Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

• Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.