Κατηγορίες
αθλητικά

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Άγγελος Αποστολίδης – 7ος ο Νίκος Πόλος

Θριαμβευτική η κάθοδος του Άγγελου Αποστολίδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στη Άμμο που διεξάγεται από χθες στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ρουμανίας την Κωστάντζα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας “Ο Ημαθίων” κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία των 80 κιλών της ηλικιακής κατηγορίας των παίδων.

Με ένα σερί τριών νικών έφτασε στον ημιτελικό, όπου αντιμέτωπος με τον Τούρκο αντίπαλό του επιβλήθηκε με 3-1 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο τελικό της κατηγορίας. Ένας αγωνιώδης τελικός, ο οποίος αρχικά έδειχνε να πάει άσχημα για τον Αποστολίδη καθώς έχανε ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης με 2-0 από τον Ούγγρο αντίπαλό του, κατάφερε όμως να αλλάξει την τροπή του αγώνα εκτελώντας αριστοτεχνικά μια ρίψει που του έδωσε τρία σημεία και την νίκη επί του αντιπάλου του.

Στην ίδια διοργάνωση υπήρξε εκπροσώπηση και από τον Νικόλαο Πόλο, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά την συμμετείχε του στους αγώνες νικώντας τον Τούρκο αντίπαλό του με 5-2 δεν κατάφερε όμως στη συνέχεια να μπει στα μετάλλια και κατετάγει τελικά 7ος στο κόσμο στα 70 κιλά παίδων.

Πλέον μπαίνει στην μάχη η πρωταθλήτρια του συλλόγου μας Γεωργία Γκουγκούδη, η οποία θα διεκδικήσει διάκριση στα 60 κιλά νεανίδων καθώς και στα 60 κιλά γυναικών το Σαββατοκύριακο, της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Τα συγχαρητήρια, του ΔΣ, των προπονητών καθώς και των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών του συλλόγου δέχτηκαν μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, όπου δεν έλειψε η συγκίνηση, οι Αποστολίδης και Πόλος για την συμμετοχή και διάκριση στη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση